Yaş ve cinsiyet gruplarında olduğu gibi bebeklerde de sık görülen hastalıklar vardır. En yaygın bebek hastalıklarını sizler için sıralamış olacağız.
Bebeğin ağız kenarında beyaz tabaka oluşmasıyla meydana gelir. Bir yaşına kadar görülebilen bir hastalıktır fakat yeni doğan bebeklerde daha çok görülür. Yetişkin kişinin vajina veya ağız florasında bulunan mantardan oluşur. Zamanla bebeğin sindirim ve solunum sistemine geçer. Tehlikeli bir enfeksiyon değildir ama ağrı yapacağı için bebeğin beslenmesini aksatır.
Zamanında ve sağlıklı olarak dünyaya gelen bebeklerin %65’inde, erken doğan bebeklerin ise %85’inde görülür. Kanda bulunan ve cilde sarı renk veren maddenin çoğalmasıyla ortaya çıkar. Yüz bölgesinde başlayıp karın, kol ve bacaklara yayılır. Erken teşhis çok önemlidir. Uzun süre tedavi edilmeyen sarılık, bebeğin beyninde hasara yol açabilir.
Sarı veya beyaz kabuklanmalar kafa derisinde görülür. Bu durumda pH değeri yüksek şampuan kullanmanız ve duştan 20 dakika önce bebeğin kafasına doğal zeytinyağı sürmeniz gerekmektedir. Banyodan sonra yumuşak tüylü saç fırçası ile bebeğin saçı taranmalıdır. Bu şekilde hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Yetişkinler gibi bebeklerin de karşılaştığı bir hastalıktır. Bu durum anne sütü ile beslenmeyen bebeklerde görülmektedir. Karın ağrısı, kanlı dışkı, huzursuzluk ve seyrek dışkılama hastalığın belirtileridir. Yeterli lif tüketimine ulaşıldığında kabızlık azalacaktır. Belirtileri görüldüğü zaman direkt doktora gidilmelidir.